Együtt az ultrafutókkal 01.
     Nálunk, a hagyományok szerint februárban indul a futószezon. Míg korábban a hónap elején (Domb-futás) és a végén ("Fuss egy napot!") volt verseny; az utóbbi időben a kettő kombinációja valósult meg. Így tényleg mindenki találhatott magának megfelelő távot/időt...
     Ezért nem volt "Tél-űző" a futásunk, meg is látszott az időjáráson. Bár hó nem volt (egész télen is szinte semmi), azért hideg, csípős szél fújt a pálya jelentős szakaszán. Néha-néha kisütött a nap, de ez csak arra volt elég, hogy kitartsunk.
     A napot a 6 órás futók kezdték, akik között többen felkészülési jelleggel indultak. Megint bebizonyosodott, hogy jobb társaságban futni, mint egyedül gyűjteni a kilométereket.
     Az ultrások monoton futását színesítette a Domb-futás számai: ovisok, kisiskolások, s a felnőttek.
     A célba érkezést követően mindenki pótolhatta a az elhasznált kalóriákat a Félegyházi Pékség finom kakaós csigájával, "Márka" üdítővel, meleg teával zsíros kenyérrel. Mindkét termék több futóban nosztalgikus emlékeket ébresztett...
     A széllel nemcsak a futók, de a szervezők is csatáztak;azonban a rendezvénysátrak jó szolgálatot tettek és kiállták a próbát. Mint ahogy a futók is!
     A 6 órás verseny győztese mindvégig hatalmas tempót diktálva, még az utolsó m-ken is tudott új energiákat mozgósítani. Horváth Zoltán végül 73 160 métert futott! A női mezőnyben Kádár Kitti az utolsó erejével a dudaszó pillanatában futott át a célvonalon; ezzel 66 335 métert teljesített.
     De az ovisok ugyanígy megvívták a saját csatájukat, öröm volt nézni kipirult arcukat, no meg a cél előtti erőfeszítéseiket.
     Legközelebb április 9-én találkozunk - ugyanott, ugyanilyen versenyen.
     Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Futottunk egy /negyed/ napot a Nyuszival!
     Április második szombatján rendeztük meg a „Fuss egy napot!” ultrafutást a domb-futás következő eseményével, a Nyuszi-futammal együtt.
     Korábban e futás a „szeszélyes” elnevezést viselte, s az időjárás teljes mértékben igazolta! bár péntek délután még kedvező volt az idő, szombat reggelre Kecskemétet is elérte a nagy eső!
     Már a reggeli előkészületnél is szakadó eső volt a társunk. Később vált igazán változatossá/szeszélyessé az időjárás: volt szél, néha ömlött, néha „csak” esett az eső, egyszer-kétszer még a nap is kisütött. A zord körülmények ellenére a szokásos családi hangulatban zajlottak a futamok. Amikor meg dézsából öntötték a vizet ránk, mindenki a sátor alá húzódott: igazolva a „sok jó ember kis helyen is elfér” mondás igazságtartalmát.
     A mostoha viszonyok közepette is 67.020 métert teljesített Kozma Roland, illetve a nőknél 53.880 méterig jutott Vágóné Türei Márta!
     A Nyuszi-futam klasszikus (7,2 km) távján a nőknél Papp Mercedesz (36:03), a férfiaknál Görbe József (32:51) volt a leggyorsabb.
     A célba érkezést követően mindenki örömmel fogyasztotta a Félegyházi Pékség finom kakaós csigáját, s szomját a „márka” üdítő itallal csillapította. A Nyuszi-futam a Tavaszi sportmámor segítségével valósult meg.
     Köszönet a támogatóknak!
     A következő rendezvényünk egy igazi Domb-futás lesz!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Zuhogó esőben ünnepeltünk
     Augusztus 20-án az államalapítás és az új kenyér ünnepe előtt egy futóversennyel tisztelgtünk. Bár az időjósok "ijesztegettek" esővel, széllel, viharral; a futók egy részét nem tántorították el a részvétel elől.
     Előző nap még 38 fokig kúszott hőmérő higanyszála, de a verseny időpontjában még a 20 fokot is alig érte el!
     A reggeli készülődés idején is gyülekeztek már a felhők, de igazából a Domb-futás idejére szakadt le az ég. Villámlás, jég ugyan nem volt, de esőből annál bőségesebb! Másfél órán keresztül dézsából sem lehetett volna jobban önteni a vizet, így szinte minden versenyszám résztvevői bőrig áztak.
     A Szabadidőközpont gyönyörű volt, sehol por; csak a tiszta, friss levegő no meg számos víztócsa. De ilyen "apróóságok" senkinek sem szegték kedvét.
     A Domb-futás győztese Sárdi Barbara és Kapus Kevin Konrad lett.
     A "Fuss egy napot" 6 órás versenyben leghosszabb távot Zombory Erika (61 875 méter) és keller Sándor (75 105 méter) teljesítette. A verseny erejét jól mutatja, hogy a bronzéremhez is több, mint 65 km-t kellett futni!
     Köszönet a Tiszta Formák Alapítványnak, a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetségnek!
     Legközelebb szeptember 25-én, a Hírös Félmaratonon mérhetik össze erejüket a legelszántabbak.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011