Együtt az ultrafutókkal 01.
     Nálunk, a hagyományok szerint februárban indul a futószezon. Míg korábban a hónap elején (Domb-futás) és a végén ("Fuss egy napot!") volt verseny; az utóbbi időben a kettő kombinációja valósult meg. Így tényleg mindenki találhatott magának megfelelő távot/időt...
     Ezért nem volt "Tél-űző" a futásunk, meg is látszott az időjáráson. Bár hó nem volt (egész télen is szinte semmi), azért hideg, csípős szél fújt a pálya jelentős szakaszán. Néha-néha kisütött a nap, de ez csak arra volt elég, hogy kitartsunk.
     A napot a 6 órás futók kezdték, akik között többen felkészülési jelleggel indultak. Megint bebizonyosodott, hogy jobb társaságban futni, mint egyedül gyűjteni a kilométereket.
     Az ultrások monoton futását színesítette a Domb-futás számai: ovisok, kisiskolások, s a felnőttek.
     A célba érkezést követően mindenki pótolhatta a az elhasznált kalóriákat a Félegyházi Pékség finom kakaós csigájával, "Márka" üdítővel, meleg teával zsíros kenyérrel. Mindkét termék több futóban nosztalgikus emlékeket ébresztett...
     A széllel nemcsak a futók, de a szervezők is csatáztak;azonban a rendezvénysátrak jó szolgálatot tettek és kiállták a próbát. Mint ahogy a futók is!
     A 6 órás verseny győztese mindvégig hatalmas tempót diktálva, még az utolsó m-ken is tudott új energiákat mozgósítani. Horváth Zoltán végül 73 160 métert futott! A női mezőnyben Kádár Kitti az utolsó erejével a dudaszó pillanatában futott át a célvonalon; ezzel 66 335 métert teljesített.
     De az ovisok ugyanígy megvívták a saját csatájukat, öröm volt nézni kipirult arcukat, no meg a cél előtti erőfeszítéseiket.
     Legközelebb április 9-én találkozunk - ugyanott, ugyanilyen versenyen.
     Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Futottunk egy /negyed/ napot a Nyuszival!
     Április második szombatján rendeztük meg a „Fuss egy napot!” ultrafutást a domb-futás következő eseményével, a Nyuszi-futammal együtt.
     Korábban e futás a „szeszélyes” elnevezést viselte, s az időjárás teljes mértékben igazolta! bár péntek délután még kedvező volt az idő, szombat reggelre Kecskemétet is elérte a nagy eső!
     Már a reggeli előkészületnél is szakadó eső volt a társunk. Később vált igazán változatossá/szeszélyessé az időjárás: volt szél, néha ömlött, néha „csak” esett az eső, egyszer-kétszer még a nap is kisütött. A zord körülmények ellenére a szokásos családi hangulatban zajlottak a futamok. Amikor meg dézsából öntötték a vizet ránk, mindenki a sátor alá húzódott: igazolva a „sok jó ember kis helyen is elfér” mondás igazságtartalmát.
     A mostoha viszonyok közepette is 67.020 métert teljesített Kozma Roland, illetve a nőknél 53.880 méterig jutott Vágóné Türei Márta!
     A Nyuszi-futam klasszikus (7,2 km) távján a nőknél Papp Mercedesz (36:03), a férfiaknál Görbe József (32:51) volt a leggyorsabb.
     A célba érkezést követően mindenki örömmel fogyasztotta a Félegyházi Pékség finom kakaós csigáját, s szomját a „márka” üdítő itallal csillapította. A Nyuszi-futam a Tavaszi sportmámor segítségével valósult meg.
     Köszönet a támogatóknak!
     A következő rendezvényünk egy igazi Domb-futás lesz!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Zuhogó esőben ünnepeltünk
     Augusztus 20-án az államalapítás és az új kenyér ünnepe előtt egy futóversennyel tisztelgtünk. Bár az időjósok "ijesztegettek" esővel, széllel, viharral; a futók egy részét nem tántorították el a részvétel elől.
     Előző nap még 38 fokig kúszott hőmérő higanyszála, de a verseny időpontjában még a 20 fokot is alig érte el!
     A reggeli készülődés idején is gyülekeztek már a felhők, de igazából a Domb-futás idejére szakadt le az ég. Villámlás, jég ugyan nem volt, de esőből annál bőségesebb! Másfél órán keresztül dézsából sem lehetett volna jobban önteni a vizet, így szinte minden versenyszám résztvevői bőrig áztak.
     A Szabadidőközpont gyönyörű volt, sehol por; csak a tiszta, friss levegő no meg számos víztócsa. De ilyen "apróóságok" senkinek sem szegték kedvét.
     A Domb-futás győztese Sárdi Barbara és Kapus Kevin Konrad lett.
     A "Fuss egy napot" 6 órás versenyben leghosszabb távot Zombory Erika (61 875 méter) és keller Sándor (75 105 méter) teljesítette. A verseny erejét jól mutatja, hogy a bronzéremhez is több, mint 65 km-t kellett futni!
     Köszönet a Tiszta Formák Alapítványnak, a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetségnek!
     Legközelebb szeptember 25-én, a Hírös Félmaratonon mérhetik össze erejüket a legelszántabbak.

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

Kitti és Csaba TökJó Napot fogtak ki
     November első szombatján rendeztük meg az év utolsó ultrafutó versenyét a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.
     A héten már borongós, őszi idő volt, párával, köddel. Szombatra azonban megérkezett a (bőséges) csapadék is!
     A reggeli órákban még hol esett, hol csak szemerkélt az eső. Mire az első futók, akik 6 órás versenyen indultak, megérkeztek a verseny helyszínére az eső is alábbhagyott. A későbbiekben pedig ideális futóidő alakult ki.
     Először a "negyednaposok" vágtak neki a körözésnek. A pálya ideális vonalvezetésű, minimális szintkülönbséggel, s főleg gyönyörű környezetben. Ebben a párás őszi időben a legszebb arcát mutatta a táj.
     Később folyamatosan indultak az 1 illetve 2 és 3 órás futók, ezzel is segítve, színesítva a 6 óra monotonitását. Körünkben üdvözölhettük Boronkay Péter parasportoló világbajnokot, aki a 2 órás versenyben szinte a végéig versenyben volt az aranyéremért.
     Újdonságként egy család nekivágott a 3 órának! a "Felszeg csillagai" egymást biztatva, sőt néha többen együtt futva rótták a köröket. Nagyon kellemes délelőtti családi program volt...
     Az érdeklődők, pihenők, vagy épp célba érkezők családias hangulatban beszélgettek. Ehhez egy kis meleg teával járultunk hozzá (no meg a futóknak szánt frissítővel).
     Ilyen körülmények között gyorsan szaladt az idő, no meg Kádár Kitti is! A "Fuss egy napot" ultrafutás történetében új mérföldkőhöz érkeztünk! A korábbi pályacsúcs mind a nőknél, mind a férfiaknál megdőlt!
     A nőknél a mai naptól ez, több mint 70 km; egészen pontosan 70.085 méter! Fantasztikus teljesítmény, bravó Kitti!
     A férfiaknál Szabó Csaba szintén óriásit futott! 76.880 méter teljesítménnyel lett első, míg másodikként Veress Béla ért célba 69.920 méter teljesítésével. A rendszeres résztvevő Kazai István ezúttal harmadik helyezést ért el 67.055 méterrel.
     A célban mindenki örömmel pótolta a kalóriákat a Félegyházi Pékség Túrós-sárgabarackos táskával, no meg a meleg teával. A legtovább pályán lévők pedig a kecskeméti Fürdőben lazíthatják izmaikat, regenerálódhatnak, ajándékuk egy-egy belépő.
     Köszönet a támogatásért: Miniszterelnökség, Nemzeti Együttműködési Alap, Tiszta Formák Alapítvány, Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség.
     Reményeink szerint februárban újra indul az"egy napnyi" futás-négy részletben...
     Azonban aki addig nem akar verseny nélkül maradni: várjuk december 3-án az Adventi kocogón!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »


      December első szombatján rendeztük az év utolsó futóeseményét.
     A második gyertyagyújtás előtt voltak néhányan, akik kocogással, mások futással töltötték a délelőttöt. Sem farkas-ordító hideg, sem hó(golyó) nem volt, így az ünnepi várakozás lett a névadó. Az esemény elnevezése jól kapcsolódott a versenyközponthoz, mely Az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Egyházának gyülekezeti terme volt. A hangulatot pedig a Patai család (Andrea, Béla és Mira) felajánlásának köszönhetően meleg kakaó és foszlós kalács fokozta.
     A futás természetesen most is a Szabadidőközpontban zajlott, a Domb körül. Örömmel láttuk, hogy ismét nemzetközivé vált a verseny: Kolozsvárról érkezett néhány futótárs. S ha már jöttek, nem távoztak üres kézzel...
     Ugyanis Nagy Roxána nagyszerű idővel nyerte 10,8 km-s versenyt. Őt követte Juhász Renáta (58:55) és Fényszárosi Hajnalka (1:02:40).
     A leghosszabb távon Boronkay Péter (44:29) nagy csatát vívott Jég-Szabó Zsolttal (44:57). Harmadik helyzett Baranyi Zoltán lett 47:24-s idővel.
     A korábbi versenyek "hivatalos" távján (7,2 km) szintén kolozsvári siker született: Grigora Eulolia haladt át elsőként a célvonalon (44:32). Nem sokat kellett várni a második Rajnai Bernadettre (45:05) és Dobi-Kecskés Krisztinára (45:24) sem.
     A célban mindenki. nem csak futó, de kísérő, szurkoló is, örömmel fogyasztotta a forró teát, mely a hűvös időben jól átmelegítette a futókat. Az első kalóriapótlást pedig a szaloncukor jelentette. Majd a versenyközpontban már várt mindenkit az említett kakaó és kalács, no meg a Félegyházi Pékség háromszöge...
     Köszönönet a támogatásért!
     A rendezvény lebonyolításban közreműködött a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség, segítséget nyújtott a Tiszta Formák Alapítvány.
     Bízunk benne, hogy jövőre is folytatódhatnak a Domb körüli futások...
     A szervezőkön nem múlik..
     Kellemes Karácsonyi Ünnepeket
     és
     Boldog Új Évet!

Képek a Képtárban »
Az eredmények letölthetőek ITT »


Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011