Támogatóink:Kecskemét Környékén Kerekezve Lajosmizsére tekertünk és megcsodáltuk, hogy a város mennyire megszépült.
Klári megvendégelt bennünket a Városházán.
Köszönjük!
Vitéz László és Kocsis Tibusz is szórakoztatott bennünket.

Képek a Képtárban »


Kezdőoldal »Aranyat találtunk Kunbábonyban!

     Április első szombatján az idén nem Kecskeméten, hanem Kunbábonyban rendeztünk futóversenyt Bensinger Ralf vezetésével.
     Először tettünk kísérletet arra, hogy e vidéken is legyen verseny a futók számára. Sajnos az időjárás alaposan elromlott (ez a szeszélyes április), de ez nem szegte kedvét sok környékbeli futónak.
     Több távon is lehetett indulni és az első helyezettek gyönyörű kis szobrot kaptak.
     S hol találtunk aranyat? Mi a saját szervezetünkben találtuk meg, mivel a mozgás, a szabad levegőn való sportolás aranyat ér! Vagy még annál is többet...
     E gazdagság mellett még a versenyzés örömét is átélhették, aki részt vettek a versenyen.
     A legjobbak leggyorsabbak ezen a napon 2,7 km-n Dr. Sulyok Anita és Kasza Ádám, illetve a 8,4 km-s távon Beischlag-Deli Péter és Rózsavölgyi Andrea volt.
     Bízunk benne, hogy lesz folytatás!

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Tavaszi mámor 3K-val
     Április szeszélyes hónap, ezt mindannyian tudjuk. Április utolsó vasárnapján ezt személyesen is megtapasztalhatta, aki csatlakozott a Kerékpárosklub tekeréséhez. Bár a beharangozó jó időt ígért, volt mindenben részünk…
     Reggel fátyolfelhős időben a „0 km” kőnél gyülekeztünk, kis szél borzolta kedélyünket, de kedvcsinálónak ott lebegett a szemünk előtt a finom ebéd, a kolbászos paprikáskrumpli. Nem sokkal 8 óra után indult a lelkes csapat, melyhez útközben többen is csatlakoztak.
     Kerekegyháza központjában egy kis pihenőre megálltunk (egy jó meleg kávé, vagy egy pohár sör segítette az elhasznált kalóriák pótlását). Utunkat folytatva hamarosan megérkeztünk a kunadacsi /volt/ ifjúsági táborba. A szél végig útitársunk volt, de nem hátizsákként funkcionált…
     A táborban mindenki megtalálta a számára kellemes elfoglaltságot: ki konyhakést, ki sörös üveget vett a kezébe. Közös munkával megpucoltuk krumplit, feldaraboltuk a kolbászt, szalonnát és megsirattuk a hagymát. S fogyott a /folyékony/ kenyér is… Amíg készült a paprikás krumpli, új társasjátékokat tanultunk, kártyáztunk, no meg jókat beszélgettünk. Ez alatt megfigyelhettük a felhők elvonulását, érezhettük a tavaszi napsütés melegét és a felhők visszajöttét.
     Az ebéd nagyon finom volt, sokan a repetát is kihasználták, mégsem lett üres a bogrács. A bőséges és ízletes ebéd Babity Janinak és feleségének, Áginak, továbbá a Kerekgumi Kft támogatásának köszönhetően ingyenessé vált! Az ebédet még a szakadó eső sem tudta elrontani, mivel a tábor étkezője jól állta a sarat.
     Mire az ebédnek vége lett, az eső is elállt, s kellemes időben, széllel társulva /naná, hogy most is szembe jött velünk/ tekertünk vissza Kecskemétre.
     Hamarosan újra két keréken az IBB…

Videó a Képtárban »

Kezdőoldal »

Elkészült Kecskeméten a Hegy!
     Évek óta szervezzük a Domb-futást Kecskeméten. Minden alkalommal lelkesen futották körbe a versenyzők a Benkó-dombot. 2022. június 11-én új fejezet íródott a kecskeméti futások történetében. Először került szervezésre olyan verseny, ahol kifejezetten a dombra kellett felfutni.
     Az első IGAZI Domb-futás 3 körből állt: először a domb lábánál tettek egy alapkört futók, majd felfutottak a domb tetejére, majd le. Egy kör 1.500 méter, benne 50 méter szintemelkedés!
     Igazi kihívás a különlegességet szerető futók számára.
     Két versenyszám zajlott: először az IGAZI Domb-futás résztvevői rajtoltak. Ezt a versenyt Dr. Sulyok Anita és Baranyi Zoltán nyerte. Ezt követte "Kecskeméti Hegymenet" melynek során nem kevesebb, mint nyolcszor /!/ kellett felfutni a dombra! Nagyon nagy kihívás minden amatőr futó számára, a meredekség mellett a meleg idővel is meg kellett küzdeni.
     A Leggyorsabb Terjéki Réka és Keller Sándor volt. Ők 510 méter magasra "építették fel" a hegyet. S mindehez alig 1 órára volt szükségük!
     A célbaérkezést követően nemcsak a hideg limonádé fogyott bőségesen, de a résztvevők jóleső érzéssel fogyasztották a Félegyházi Pékség finom kakaós csigáját is, melyet a "Márka" üdítőivel öblítettek le. A Nemzeti Együttműködési Alap és a Tiszta Formák Alapítvány támogatása segítette a verseny megrendezését.
     A következő rendezvény szintén különleges lesz:
     július 2-án Bugacra várjuk a futókat.
     Lesz ott homoktenger, nagy meleg....
     Találkozzunk a Gavallér tanyán!

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Futó-homok futó felhőkkel
     Július első szombatján rendeztük meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság bugaci homoktengerben a Futó-homok félmaratont. Sem az időpont, sem a helyszín nem véletlen: a különlegességre vágyók megtalálhatják a terep szépségét, s egyben nehézségét. Tapssal csak elvétve biztatják a futót, de annál hangosabb a sokezer tücsök ciripelése (egyedi élmény ilyen „közönség” mellett futni), a marhacsorda bámész tekintete, bőgése, a madarak zenekara (csivitelés, károgás, kelepelés…).
     Az időjárás igencsak megtréfált mindenkit: az egész heti /sőt hétvégén is kitartó/ hőségriadót jelző forróság alábbhagyott! Míg pénteken még 39 C fokban készítettük el a versenyközpontot, addig a szombat reggeli 23 fok „szinte már hideg volt”. Sokan talán a héten tapasztalható nagy meleg miatt maradtak távol…Kár volt kihagyni a versenyt!
     Először csak a Karikás Csárda melletti Gavallér tanyát /versenyközpont/ kellett körbe futni a legfiatalabbaknak. A felnőttek a már hagyományos útvonalon 8,5-15-21 km-n tehették magukat próbára. Sajnos volt akinek a félmaraton hosszabbnak bizonyult…
     A célba már mindenki a teljesítés élményével érkezett, mivel a Rajt időszakában felettünk nézelődő felhők más vidékre vándoroltak. Különösen a 15 km és a 21 km indulói érezhették, milyen is az, amikor a bugaci homokban befűtenek. A hőmérséklet közelebb volt a 40-hez, mint a 30-hoz! Szerencsére mindenki egészségesen, sérüléstől mentesen futott át a célkapun. Utána pedig az elhasznált /elégetett!/ kalóriák gyors pótlására szolgált a Félegyházi Pékség ízletes kakaós csigája. Kissé kipihenve a kalóriapótlás a helyszínen nevelkedett szürkemarka húsából, Karikás Csárda által készített gulyáslevessel folytatódott. Egyöntetű vélemény: nagyon finom!
     S akiknek a legrövidebb idő kellett a teljesítéshez:
     8,5 km-n nőknél Haris Regina Zsófia, míg a férfiaknál Kaldenekker Szilárd volt a leggyorsabb. 15 km-n elsőként érkezett célba a nőknél Andrássyné Dolog Éva, a férfiaknál ifj. Szentmiklósi Lajos. 21 km-s táv legjobbjai futását megzavarták a marhák, de így is a leggyorsabb Baranyi Zoltán volt. A nőknél Dollákné Drabant Zsuzsanna ért elsőként célba.
     Valamennyi táv győztese egy különleges ajándékkal lett gazdagabb: a 2021. évi Vadászkiállítás alkalmából készült, exkluzív könyv boldog tulajdonosa lett. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság felajánlása egy gyönyörű album az ország 10 nemzeti parkjáról. E mellett a szerencsések családi belépőt nyertek a KNPI egy-egy programjára.
     A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Tiszta Formák Alapítvány és a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség támogatásával valósítottuk meg.

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Futás, bringázás és JAZZ
     Augusztus első szombatján évek óta Domb-futás zajlott a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Majd ennek oldalán "kihajtott" a JAZZ-futás...
     Az utóbbi években pedig a hajtás megerősödött, s önálló programmá vált. Olyannyira, hogy ebben az évben a szokásos 2,3 km-s táv mellett még más programot is rendeztünk.
     Szombaton 10 órakor indult el több, mint 100 résztvevővel a JAZZ-futás. Az immár hagyományos útvonal a JAZZFŐVÁROS rendezvény területén vezetett keresztül. A Leggyorsabban Barcsik László, illetve Radics Anna teljesítette a távot. A célba érkezést követően pihenésképpen nemcsak a Félegyházi Pékség sütijét lehetett elfogyasztani, de egy koncertet is meghallgattak a futók.
     A koncert után felfrissülve pedig indult a zenés váltófutás. Hatalmas sikere volt a futók között! Hangszerrel kellett teljesíteni a távot, de előtte még ki kellett csomagolni. Sőt a klarinétot és az oboát össze is kellett szerelni! különleges élményben volt részük az indulóknak. A Kettlebel Kecskemét csapatát senki sem tudta megelőzni; őket a "Szomszédok", majd a "Kemények" váltója követte.
     Közben a rendezvény másik területén megkezdődtek a labdarúgás küzdelmei- egymással és a tikkasztó hőséggel. A heroikus csaták és visszalépések után a torna győztese az Önkormányzat csapata lett. A gólkirályi cím birtokosa Bagó Balázs lett /Sörmanufaktúra/. A legjobb kapus címet Füredi István (Önkormányzat) kapta, míg a mezőnyben Tóth Norbert (Sörmanufaktúra) volt a legjobb.
     Vasárnap pedig megrendezésre került az első kerékpáros váltó a JAZZFŐVÁROS rendezvény keretében. 4 akadályt kellett leküzdeniük a jelentkező csapatoknak. Minden csapattag egy-egy akadállyal birkózott meg: volt ott vízhordás (a Jazz-kacsa nem maradhatott szomjas!), kanyargó ösvény (melyről letérni nem lehetett), rúd alatt áttekerés. No meg célbadobás- stílszerűen hegedűtokba! Egyöntetű vélemény volt, hogy nem egy labdabarát eszköz a hegedűtok (alig maradt benne labda, sok-sok kipattant!). Nagyon mókás játék volt, mindenki vidáman tekert végig a pályán. Az ügyességi feladat (melyet kétszer kellett teljesíteni) között egy 700m-s gyors szakasz is várt a versenyzőkre. Mindezt leggyorsabban a "Generációs bringás csapat" teljesítette. Alig maradt le a "Hírös Veterán" és a "Madár Bike" csapat tőlük....
     A verseny után pedig mindenki fáradtan, de örömmel hallgatta a zenei programokat, próbált ki más játékokat.

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »


Libafesztivál

A Iustitiás Baráti Bringázók (IBB) Kecskemét Környékén Kerekeztek (HáromKá).
Kiskunfélegyházán finom volt a sült libacomb és szépek voltak a néptáncok.
A Polyák Borászat Piknikjén finomak voltak a borok.
Közben jólesett a 70 km tekerés is.


Rövid videó ITT »


Jó hangulat - hatalmas közösségi élmény
     Szeptember utolsó vasárnapján rendeztük meg őszi legnagyobb versenyünket. Immár 16. alkalommal lettek "hírösek" a résztvevők, akik ideális körülmények között versenyezhettek:kicsit borongós, őszi időben, kellemes hőmérséklet mellett indultak neki a futók. S ez így is maradt a verseny végéig. Többszáz induló választotta a verseny valamely távját - abból volt választás bőven.
     A legkisebbek 300 méteren verenyeztek, kifejezetten az iskolások számára pedig 1000 méter volt a táv. Természetesen a távokon bárki indulhatott, ezzel a lehetőséggel sok szülő (sőt nagyszülő!) is élt...
     A kicsik után a felnőttek álltak rajthoz.
     Először a félmaratonisták indultak. Őket a 14 km-s ,majd a 7 km-s táv indulói követték.
     A verseny egy bő 7 km-s "körön" zajlott, amely bejárta Benkó Zoltán Szabadidőközpont szép, de ritkán látott részeit is. A fák, a vízpart különös élményt adott a kiskunsági homok közepén.
     S míg a szülők futottak, addig a gyerekek -a futásuk után- kikapcsolódhattak: ugrálóvárban vezethették le megmaradt energiáikat, Decathlon sportversenyen ügyeskedhettek, vagy a Gyerekkuckóban lazíhattak a Rotary-s óvónénik társaságában.
     A kellemes környezetben gyorsan telt az idő , s még ebéd előtt célba értek a leggyorsabbak:
     Nőknél 7 km-n Takács-Molnár Anett (35:13) lett az első, őt követte Dr. Sulyok Anita (36:01) és Szivelné Varga Rózsa (36:41).
     Férfiaknál Kaszap Imre Bence (29:04), Herka László (29:41), Nagy Antal (30:00) volt a sorrend.
     14 km-s táv indulói kétszer is felkereshették a Decathlon- és a Rotary frissítő pontokat, ahol a felhasznált kalóriát lehetett pótolni. A befutáshoz Szunyog Erikának mindössze 1:06:13 mp idő kellett. Ladányi Mónika (1:13:47) lett a második, s még Lázárné Keller Anita (1:17:41) fért fel a dobogó /3./ fokára. A férfiaknál Gorza István (58:08) és Torma Tamás (59:43) 1 órán belül teljesítette a távot! De Nagy Attilának is alig kellett ehhez több (1:00:19).
     Az "igazi félmaraton" távján a nőknél egyértelmű győzelem született: Dr. Bor Katalin Diána 1:32:17 alatt futott több, mint 21 km-t terepen! Másodikként Dr. B. Tóth Linda ért célba (1:46:47), s harmadik lett Szúrócki Krisztina (2:02:14).
     A férfiaknál a leggyorsabbak Szelei Gyula (1:27:20), Magony László (1:29:53) és Káldi Csaba (1:34:38 volt.
     A célbaérkezést követően a befutócsomag tartalma segített a kalória egyensúly helyreállításában. A csoki és az ásványvíz mellett a Félegyházi Pékség almás háromszöge növelte az örömet. A tésztapartin pedig többféle választék volt.
     S akik nélkül a rendezvény nem valósulhatott volna meg:
     Bácsvíz Zrt., Félegyházi Pékség Kft., Horváth Építőmester Zrt., Hírös Agóra, Nemzeti Együttműködési Alap, Rotary Club, Tiszta Formák Alapítvány, Univer Zrt., Benkó Zoltán Szabadidőközpont... és a sok-sok önkéntes segítő!
     Találkozzunk következő versenyünkön: november 5-én!

Az eredmények letölthetőek ITT »

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

Mi is sportoltunk!- Mozdulj te is Európával!
     Szeptember 23-30 között zajlottak az idei Európai Sporthét rendezvényei. Egyesületünk, mint a Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség tagja, a rendezvénysorozat zárónapján délelőtt a fogyatékkal élők számára vitték el a mozgás örömét. 9 csoportban, közel 100 kisgyermek vett részt a "dinnye-hordásban" a "szőlő-szedésben" és más játékban. Nagy sikere volt a program végén a szalagos össztáncnak, no meg a kalóriapótló csokinak.
     A rendezvény egyben jó alkalom volt a sérült gyermekek megismerésére és az érzékenyítésre.
     Délután pedig egy közös tornára invitáltunk mindenkit. A program kezdetére még a nap is kisütött, segítve a jó hangulat kialakítását. Néhány bemelegítő gyakorlatot követően az egész testet átmozgatták a résztvevők a zene ütemére. A jóleső fáradtságot elérve, paprikás krumplival pótolták a felhasznált kalóriákat. Köszönet érte Patainé Berta Andreának és családjának!
     A fiatalok jól bírták energiával... még késő este is folytatták a mozgást egy focilabda társaságában.
     A terveink között szerepel a programok folytatása...

Képek a Képtárban »

Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011